Pályázati hírek

Megjelent a fotovoltaikus rendszerek kialakítását támogató felhívás

A pályázati felhívás keretében az alábbi támogatható tevékenységre lehet pályázni:

50 kVA csatlakozási teljesítmény alatti (HMKE méretű), hálózatra csatlakozó napelemes rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából

Támogatható költségelemek:

Napelemek, tartó eszközök, állványok, helyi rendszerhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl. inverter) és ezek kiépítésének költségei, külön mérő-és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése, a havi villamosenergiafogyasztási adatokat rögzítő mérőeszköz beszerzése és felszerelése. Kizárólag a villamos energia termelői oldal támogatható (napelemes rendszer esetén az AC oldali csatlakozásához szükséges eszközig)! Elszámolhatóak a szabályozáshoz és méréshez szükséges eszközök.

Tevékenységek kombinálása:

Egy projekten belül több épület fejlesztésére is lehet pályázni, de összefüggő rendszer fejlesztésének több projektre bontása nem támogatható!

Nem támogatható tevékenységek:

  • Nem támogathatóak lakásberuházási tevékenységek.
  • Nem támogathatóak azok a projektek, melyeknél a rendszer által éves szinten – auditori számítások alapján - megtermelhető villamos energia mennyisége meghaladja az érintett épület, fejlesztés utáni éves villamosenergia-igényét.
  • Nem támogathatóak az autonóm kialakítású napelemes rendszerek.

Előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek:

  • Hátrányos helyzetű településről érkeznek
  • A Hálózati Szolgáltató felé benyújtott igénybejelentő és az igénybejelentőre kapott „pozitív” válasz megléte.
  • A projekt valamennyi költségelemére vonatkozóan megkötött, mindkét fél által aláírt (Feltételes) Szerződéssel rendelkezik.

 

Amennyiben érdekel a pályázat, kattints ide.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérje ajánlatunkat!